Asperge-ham tompouce met hollandaisesaus

Lentegerecht van bladerdeeg gevuld met witte asperges, beenham en hollandaisesaus, gegarneerd met oude kaas, peterselie, frisée en kwartjes ei, geserveerd op een houten tafel.

Asperge-ham tompouce met hollandaisesaus

Elegante tompouce van verse asperges en beenham, met een romige hollandaisesaus en een vleugje oude kaas.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 24 niet te dikke verse asperges
  • Zout
  • 4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
  • 5 eieren
  • 250 gram beenham aan een stuk
  • 1 zakje hollandaisesaus
  • 1 zakje frisée-sla
  • Verse peterselie
  • Een stukje heel oude kaas

Instructies

  • Schil de asperges en kook ze zachtjes in water met zout gedurende 10-15 minuten.
  • Laat ze daarna nog 15-20 minuten in het warme water staan.
  • Halveer de bladerdeegplakjes, rol ze iets langer uit en leg ze op bakpapier op de bakplaat.
  • Bestrijk ze met losgeklopt ei.
  • Bak het bladerdeeg in een voorverwarmde oven op 200°C in 12 minuten goudbruin.
  • Kook 4 eieren 8 minuten, laat ze schrikken, pel ze en snijd ze in kwarten.
  • Snijd de beenham in dunne plakjes.
  • Bereid de hollandaisesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Leg op elk bord een bladerdeegplakje (de eikant naar beneden).
  • Garneer met een plukje frisée, plakjes beenham, 1/4 van de asperges, een schep hollandaisesaus, wat verse peterselie en schaaf er wat oude kaas over.
  • Dek af met een tweede bladerdeegplakje.
  • Leg de in kwarten gesneden eieren en wat extra frisée naast de tompouce.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Garneer eventueel met extra verse kruiden.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Pinot Blanc of een droge Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Zout: 3 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Asperges / Varkensvlees / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk / Fusion / Nederland
Jaargetijde: Lente
Feestdagen etc Koningsdag / Pasen