Asperge-ham tompouce met hollandaisesaus
Elegante tompouce van verse asperges en beenham, met een romige hollandaisesaus en een vleugje oude kaas.
Ingrediënten
- 24 niet te dikke verse asperges
- Zout
- 4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
- 5 eieren
- 250 gram beenham aan een stuk
- 1 zakje hollandaisesaus
- 1 zakje frisée-sla
- Verse peterselie
- Een stukje heel oude kaas
Instructies
- Schil de asperges en kook ze zachtjes in water met zout gedurende 10-15 minuten.
- Laat ze daarna nog 15-20 minuten in het warme water staan.
- Halveer de bladerdeegplakjes, rol ze iets langer uit en leg ze op bakpapier op de bakplaat.
- Bestrijk ze met losgeklopt ei.
- Bak het bladerdeeg in een voorverwarmde oven op 200°C in 12 minuten goudbruin.
- Kook 4 eieren 8 minuten, laat ze schrikken, pel ze en snijd ze in kwarten.
- Snijd de beenham in dunne plakjes.
- Bereid de hollandaisesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Leg op elk bord een bladerdeegplakje (de eikant naar beneden).
- Garneer met een plukje frisée, plakjes beenham, 1/4 van de asperges, een schep hollandaisesaus, wat verse peterselie en schaaf er wat oude kaas over.
- Dek af met een tweede bladerdeegplakje.
- Leg de in kwarten gesneden eieren en wat extra frisée naast de tompouce.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer eventueel met extra verse kruiden.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Pinot Blanc of een droge Riesling.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Zout: 3 g | Sugar: 3 g