Een verfijnde en elegante foto van Bavarois d'Asperge, geserveerd als een culinair voorgerecht. Het gerecht bevat een romige aspergebavarois, gegarneerd met een lichte vinaigrette van kruiden en kappertjes. Dunne plakjes wildzwijncoppa liggen subtiel naast de bavarois, met een knapperige truffelstengel als decoratie. Het geheel is afgewerkt met een takje verse kervel op een modern bord. De achtergrond toont een lichte en rustieke setting met zachte pastelkleuren voor een verfijnde en uitnodigende sfeer.

Aspergebavarois met Vinaigrette en Truffelstengel

Elegant voorgerecht met fluweelzachte aspergebavarois, frisse vinaigrette en een knapperige truffelstengel.
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor de bavarois:

  • 1 kg asperges
  • 20 g gelatine
  • 2 dl room
  • Zout
  • Peper

Voor de vinaigrette:

  • 1 dl aspergevocht
  • ½ dl witte wijn
  • ½ dl dragonazijn
  • 1 sjalot
  • 1 dl olijfolie
  • 1 dl zonnebloemolie
  • 1 dl druivenpitolie
  • Mosterd
  • Kappertjes
  • Bieslook
  • Dragon
  • Peterselie
  • Zout
  • Peper

Voor de truffelstengel:

  • 2 lapjes bladerdeeg
  • 1 eetlepel truffelpasta
  • Overig:
  • 500 g coppa van wild zwijn
  • Takjes kervel

Instructies

Bavarois:

  • Schil de asperges en snijd de koppen af op 5 cm.
  • Snijd de onderkant 2 cm af.
  • Pureer de rest van de asperges rauw in een blender en wrijf door een zeef.
  • Kook de schillen en kontjes 20 minuten in koud water.
  • Zeef de bouillon.
  • Kook de aspergepunten beetgaar in de bouillon en laat afkoelen.
  • Week de gelatine in koud water.
  • Breng de aspergevocht aan de kook en voeg de gelatine toe.
  • Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
  • Laat de massa hangend worden boven ijswater.
  • Klop de room bijna stijf en spatel door de aspergemassa.
  • Schep de bavarois in natgemaakte vormen en laat opstijven in de koelkast.

Vinaigrette:

  • Snipper de sjalot en voeg het aspergevocht, de witte wijn en de azijn toe.Reduceer tot 1 dl.
  • Roer de mosterd door de warme vloeistof, gevolgd door de oliesoorten.
  • Hak de kruiden en kappertjes fijn en meng ze door de vinaigrette.

Truffelstengel:

  • Bestrijk een lap bladerdeeg met truffelpasta en leg er een tweede lap bladerdeeg bovenop.
  • Rol het uit, snijd in stengels en draai deze lichtjes op.
  • Leg de stengels op een siliconen bakmat en bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
  • Laat afkoelen.

Dresseren:

  • Stort de bavarois op borden.
  • Leg de coppa ernaast, besprenkel met vinaigrette en werk af met een truffelstengel en takje kervel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Combineer dit gerecht met een droge witte wijn zoals een Sancerre of Pouilly-Fumé.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 12 g | Vet: 22 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch