Aspergeragoût met Ham
Romige aspergeragoût met ham, perfect voor in pasteibakjes of op een pizzabodem. Een heerlijk lentegerecht.
Equipment
- sauspan
Ingrediënten
Instructies
- Schil de asperges en kook ze gaar, bewaar het kookvocht.
- Smelt de boter in een sauspan, roer de bloem erdoor en voeg het aspergekookvocht toe.
- Breng de saus aan de kook en laat 1 minuut nasudderen.
- Breng op smaak met peper, nootmuskaat en zout.
- Snijd de asperges in stukjes en roer ze met de ham door de ragoût.
- Voeg vlak voor het serveren koffieroom toe (niet meer koken).
- Vul pasteibakjes of een pizzabodem met de ragoût.
- Garneer met groen en achtergehouden ham.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietips:
- Serveer de ragoût met versgebakken knapperig stokbrood.
- Vul soezen met de ragoût.
- Maak de ragoût iets dunner en geef er gekookte krieltjes bij.
- Pinot Blanc: Een droge witte wijn met fruitige tonen die goed past bij de romige ragoût.
- Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruiden tonen die de smaken van de asperges versterkt.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g