Aspergeragoût met Ham

Romige ragout met witte asperges en blokjes ham, geserveerd in een krokant deegbakje en gegarneerd met verse peterselie op een rustieke houten tafel.

Aspergeragoût met Ham

Romige aspergeragoût met ham, perfect voor in pasteibakjes of op een pizzabodem. Een heerlijk lentegerecht.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 gram gekookte ham in blokjes
  • 5 dl aspergekookvocht
  • 50 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 8 asperges
  • Koffieroom scheutje
  • Nootmuskaat
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Schil de asperges en kook ze gaar, bewaar het kookvocht.
  • Smelt de boter in een sauspan, roer de bloem erdoor en voeg het aspergekookvocht toe.
  • Breng de saus aan de kook en laat 1 minuut nasudderen.
  • Breng op smaak met peper, nootmuskaat en zout.
  • Snijd de asperges in stukjes en roer ze met de ham door de ragoût.
  • Voeg vlak voor het serveren koffieroom toe (niet meer koken).
  • Vul pasteibakjes of een pizzabodem met de ragoût.
  • Garneer met groen en achtergehouden ham.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietips:
  • Serveer de ragoût met versgebakken knapperig stokbrood.
  • Vul soezen met de ragoût.
  • Maak de ragoût iets dunner en geef er gekookte krieltjes bij.
Serveertip:
Serveer de aspergeragoût in pasteibakjes of op een pizzabodem.
Wijnadvies:
  • Pinot Blanc: Een droge witte wijn met fruitige tonen die goed past bij de romige ragoût.
  • Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruiden tonen die de smaken van de asperges versterkt.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Hoofdgerechten / Saus / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Lente
Feestdagen etc Pasen