Asperges met Sardine Mayonaise

Witte asperges met een romige sardine mayonaise, gegarneerd met verse kruiden en geserveerd met gekookte aardappelen en een partje citroen.

Asperges met Sardine Mayonaise

Asperges met een Italiaans tintje: romige sardine mayonaise en kleurrijke garnituren. Een feestelijk lentegerecht.
Porties: 6
Bereidingstijd: 32 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 dl koksroom
  • 1 ei hardgekookt
  • 1 ei eidooier
  • 1 knoflook
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 ½ dl maïsolie
  • 18 gekookte groene asperges
  • 18 gekookte witte asperges
  • 2 eetlepels bieslook versgehakt
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels peterselie versgehakt
  • 2 eetlepels tomaat blokjes
  • 2 ½ eetlepels citroensap
  • 2 sardines uit blik, zonder vel of graten
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Maak mayonaise van de eidooier en olie (zorg dat beide ingrediënten dezelfde temperatuur hebben).
  • Klop druppelsgewijs olie door de eidooier en voeg mosterd, citroensap, knoflook, peper en zout toe.
  • Pureer de sardines in een keukenmachine.
  • Voeg de mayonaise toe en maak de saus zacht met room.
  • Leg om en om 3 groene en 3 witte asperges op de borden en schep de saus erop.
  • Prak het hardgekookte ei fijn.
  • Garneer met tomaatblokjes, bieslook, peterselie, kappertjes en ei.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de asperges direct.
Wijnadvies:
  • Vermentino: Een Italiaanse witte wijn met kruidige en citrus tonen die goed past bij de asperges en sardine mayonaise.
  • Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die de delicate smaken van het gerecht complementeert.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 10 g | Vet: 25 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Asperges / Groenten / Hoofdgerechten / Saus / Voorgerechten
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Lente
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc Pasen