Asperges met zalmroom en tuinkers
AllerHande mei 2004
Equipment
Ingrediënten
- 500 g witte asperges
- ½ theelepel suiker
- 1 stukje foelie
- 200 g gerookte zalm
- 125 ml zure room
- 1½ eetlepel citroensap
- versgemalen witte peper
- 1 doosje(s) tuinkers
Instructies
- Asperges dik schillen, van vlak onder kopje naar beneden.
- Houtachtige onderkant (ca. 3 cm) eraf snijden.
- In aspergepan (of hapjespan) ruim water aan de kook brengen met aspergeschillen en -uiteinden, suiker, foelie en 1 theelepel zout.
- Asperges erin zetten (of leggen) en water weer aan de kook brengen.
- Na 5 minuten vuur uitdraaien en deksel op pan leggen.
- Asperges in 10-15 minuten gaar laten worden.
- Intussen 4 brede repen van zalm snijden.
- Rest van zalm klein snijden en met zure room in keukenmachine of met staafmixer pureren.Zalmroom op smaak brengen met citroensap, zout en peper.
- Asperges met schuimspaan uit pan nemen en in 4 porties verdelen.
- Om midden van elk bundeltje asperges reep zalm wikkelen.
- Bundeltjes over vier borden verdelen en zalmroom ernaast scheppen.
- Tuinkers losknippen en over asperges strooien.
- Warm of op kamertemperatuur serveren.