Atjar Lombok met Sjalotten
Deze pittige atjar van lombok en sjalotten is een heerlijk oosters bijgerecht dat je maaltijd extra smaak geeft. Het is lang houdbaar en perfect om je gerechten mee op te frissen!
Equipment
- Steriele jampot
- kookpan
- mes
Ingrediënten
- 100 g lombok rawit in stukjes
- 150 g grof gesneden sjalotten
- ½ l azijn
- 1 theelepel sereh
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel laos
- ½ theelepel koenjit
Instructies
- Snijd de lombok in stukjes en voeg deze samen met de gesneden sjalot in een steriele jampot.
- Breng de azijn samen met de sereh, suiker, laos en koenjit aan de kook.
- Schenk het kokende azijnmengsel over de sjalotten en lombok in de pot.
- Draai de deksel stevig dicht en laat de pot ondersteboven afkoelen.
- Deze atjar is lang houdbaar zolang de deksel niet opengedraaid wordt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Dit pittige bijgerecht gaat goed samen met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc om de hitte van de lombok in balans te brengen.
Voedingswaarden
Calories: 30 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 0.5 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 5 g