Atjar Tjampoer Bandung - Zoetzure Groentenmix
Atjar Tjampoer Bandung is een fris en knapperig bijgerecht vol smaak met witte kool, taugé, en een pittige kruidenmix. Een perfect oosters bijgerecht om elke maaltijd op te fleuren.
Equipment
- kookpan
- mes
Ingrediënten
- ¼ stuks fijngesneden witte kool
- 200 g taugé
- 2 pepers in reepjes
- 2 fijngesneden uien
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 2 theelepels ketoembar korianderpoeder
- 1 theelepel zout
- 1 snufje nootmuskaat
- ¾ kopje azijn
- 3 theelepels koenjit
- 1 kleine prei fijngesneden
- 10 takjes selderie fijngesneden
- 150 g wortels julienne gesneden
- 6 fijngemaakte kemirienoten
- 1 theelepel trassi
Instructies
- Verhit wat olie en fruit de ui, knoflook, pepers, trassi, kemirienoten en koenjit tot geurig.
- Voeg de fijngesneden kool, prei en selderie toe en meng goed.
- Breng op smaak met zout, ketoembar en nootmuskaat.
- Giet de azijn erbij en laat het geheel 10 minuten op laag vuur sudderen.
- Roer de laatste 30 seconden de taugé erdoor.
- Serveer het gerecht koud en bewaar het in de koelkast.
- Het blijft enkele dagen goed.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Atjar Tjampoer Bandung combineert goed met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc. De frisse zuren van de wijn sluiten mooi aan bij de zoetzure smaken van het gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 60 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 2 g | Vet: 2 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 5 g