Aubergine-mozzarellatorentjes met rucola

Een prachtig opgemaakt gerecht met torentjes van gegrilde aubergine, sappige tomaat en romige mozzarella, elegant gestapeld en besprenkeld met olijfolie en fijngehakte basilicum. De torentjes worden geserveerd met verse rucola voor een pittige smaakbalans. Op de rustieke houten tafel liggen een linnen servet, een vintage vork en een klein schaaltje met extra olijfolie. Zachte natuurlijke verlichting benadrukt de levendige kleuren en rijke texturen van het gerecht.

Aubergine-mozzarellatorentjes met rucola

Heerlijke aubergine-mozzarellatorentjes met rucola, een kleurrijk en smaakvol vegetarisch voorgerecht.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 6 eetlepels olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • 4 tomaten
  • 250 gram mozzarella
  • 1 bosje basilicum fijngehakt
  • 100 gram rucola

Instructies

  • Snijd de aubergines in plakken van 1 cm dik.
  • Bestrijk met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
  • Gril of bak de aubergineplakken aan beide kanten goudbruin.
  • Snijd de tomaten en mozzarella in plakken.
  • Stapel de aubergine, tomaat en mozzarella om en om op elkaar.
  • Garneer met basilicum en rucola.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een balsamico-glazuur.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 15 g | Vet: 30 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas / Voorgerechten
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Zomer
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch