Romige Auberginekaviaar met Paprika en Feta
Een verfijnd hapje van romige auberginekaviaar met geroosterde paprika, knapperige walnoten en zoute feta, perfect om te serveren met brood of crackers.
Equipment
- grill
- mes
Ingrediënten
Instructies
- Prik de aubergines op enkele plaatsen in met een vork.
- Plaats de aubergines en paprika’s ongeveer 15 cm onder de hete grill.
- Rooster de groenten tot het vruchtvlees van de aubergines zacht is en de schil zwartgeblakerd.
- (Paprika’s 10-15 minuten, aubergines ca.
- 20 minuten.
- )
- Keer de groenten regelmatig tijdens het grillen.
- Leg de geroosterde paprika’s op een schaal en dek deze af.
- Laat ze ongeveer 10 minuten staan.
- Laat de aubergines iets afkoelen.
- Hak intussen de walnoten fijn, snijd de feta in kleine blokjes en knip de peterselie fijn.
- Trek met een scherp mesje de schil van de paprika’s en aubergines.
- Halveer de paprika’s, verwijder de zaadjes en zaadlijsten, en snijd de paprika’s in kleine stukjes.
- Pureer het vruchtvlees van de aubergines kort in een keukenmachine.
- Pers de knoflook uit boven het auberginemengsel.
- Voeg, terwijl de keukenmachine draait, beetje bij beetje de olijfolie toe.
- Meng het citroensap, de rode wijnazijn, paprika, walnoten, feta en driekwart van de peterselie door het auberginemengsel.
- Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Schep de auberginekaviaar in een schaal en bestrooi met de resterende peterselie.
- Serveer met warme shoarmabroodjes, sesamcrackers of geroosterd stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met extra walnoten en een scheutje olijfolie voor een verfijnde presentatie.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Viognier, die goed past bij de romige en geroosterde smaken.
Voedingswaarden
Calories: 110 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 3 g | Vet: 9 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 1 g