Auberginekaviaar geserveerd op toast en gegarneerd met walnoten, feta en verse peterselie, gepresenteerd op een rustieke houten tafel met geroosterde groenten en decoratieve ingrediënten.

Romige Auberginekaviaar met Paprika en Feta

Een verfijnd hapje van romige auberginekaviaar met geroosterde paprika, knapperige walnoten en zoute feta, perfect om te serveren met brood of crackers.
Porties: 10 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 grote aubergines ca. 800 g
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 60 g walnoten fijngehakt
  • 75 g feta in kleine blokjes
  • 10 g verse peterselie fijngehakt
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 4 teentjes knoflook gepeld
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen peper naar smaak

Instructies

  • Prik de aubergines op enkele plaatsen in met een vork.
  • Plaats de aubergines en paprika’s ongeveer 15 cm onder de hete grill.
  • Rooster de groenten tot het vruchtvlees van de aubergines zacht is en de schil zwartgeblakerd.
  • (Paprika’s 10-15 minuten, aubergines ca.
  • 20 minuten.
  • )
  • Keer de groenten regelmatig tijdens het grillen.
  • Leg de geroosterde paprika’s op een schaal en dek deze af.
  • Laat ze ongeveer 10 minuten staan.
  • Laat de aubergines iets afkoelen.
  • Hak intussen de walnoten fijn, snijd de feta in kleine blokjes en knip de peterselie fijn.
  • Trek met een scherp mesje de schil van de paprika’s en aubergines.
  • Halveer de paprika’s, verwijder de zaadjes en zaadlijsten, en snijd de paprika’s in kleine stukjes.
  • Pureer het vruchtvlees van de aubergines kort in een keukenmachine.
  • Pers de knoflook uit boven het auberginemengsel.
  • Voeg, terwijl de keukenmachine draait, beetje bij beetje de olijfolie toe.
  • Meng het citroensap, de rode wijnazijn, paprika, walnoten, feta en driekwart van de peterselie door het auberginemengsel.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Schep de auberginekaviaar in een schaal en bestrooi met de resterende peterselie.
  • Serveer met warme shoarmabroodjes, sesamcrackers of geroosterd stokbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Garneer met extra walnoten en een scheutje olijfolie voor een verfijnde presentatie.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Viognier, die goed past bij de romige en geroosterde smaken.

Voedingswaarden

Calories: 110 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 3 g | Vet: 9 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Hapjes / Kaas / Noten / Voorgerechten
Land van herkomst Midden Oosten
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch