Een kleurrijke Mexicaanse presentatie van bolognesesaus geserveerd over spaghetti op een felgekleurde keramische schaal. Het gerecht is gegarneerd met verkruimelde queso fresco en gehakte koriander, en wordt vergezeld door warme maïstortilla’s. De tafel is gedecoreerd met levendige Mexicaanse textiel, handbeschilderd servies en een glas agua fresca. De achtergrond toont een rustieke Mexicaanse keuken met terracottategels, feestelijke decoraties en natuurlijke lichtinval, wat een levendige en uitnodigende sfeer creëert.

Authentieke Bolognesesaus met Rode Wijn

Een rijke en smaakvolle bolognesesaus met rode wijn en tomaten. Perfect als topping voor je favoriete pasta en af te maken met Parmezaanse kaas!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook fijngeperst
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 wortel fijngesneden
  • 1 stengel witte selder fijngesneden
  • 500 g rundergehakt
  • 5 dl runderbouillon
  • 3 ¾ dl rode wijn
  • 2 blikjes tomaten à 400 g
  • 1 theelepel suiker
  • 7 g peterselie fijngesnipperd
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de knoflook, ui, wortel en selderij gedurende ongeveer 5 minuten op laag vuur.
  • Verhoog de temperatuur en voeg het rundergehakt toe.
  • Bak het gehakt mooi bruin.
  • Voeg de runderbouillon, rode wijn, tomaten, suiker en peterselie toe.
  • Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur lager en laat de saus anderhalf uur zachtjes pruttelen.
  • Roer af en toe om aanbakken te voorkomen.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper naar wens.
  • Serveer de bolognesesaus over gekookte spaghetti en bestrooi met Parmezaanse kaas voor een perfecte afwerking.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Chianti of Sangiovese past perfect bij de rijke smaken van deze bolognesesaus.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 28 g | Vet: 14 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Pasta / Saus
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Herfst / Winter