Avocado con gambas, Mexicaanse avocado gevuld met een romige garnalenmix van mayonaise, ketchup, room en chilisaus, geserveerd met citroenschijfjes in een kleurrijke Mexicaanse keuken met levendige tegels en warme houten accenten.

Avocado con Gambas - Mexicaanse Avocado met Garnalen

Deze Mexicaanse avocado met garnalen, gevuld met een romige saus van mayonaise en chilisaus, is perfect als fris en licht hapje met een vleugje pittigheid.
Porties: 2
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 gehalveerde avocado's zonder pit
  • Citroensap
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 eetlepel room
  • 1 theelepel chilisaus
  • ¼ theelepel knoflookpoeder
  • 100 g gepelde garnalen
  • Schijfjes citroen

Instructies

  • Wrijf de snijvlakken van de avocado’s in met citroensap om verkleuring te voorkomen.
  • Meng in een kom de mayonaise, tomatenketchup, room, chilisaus en knoflookpoeder en breng op smaak met zout.
  • Voeg de garnalen toe aan de saus en schep het mengsel in de holte van de avocado’s.
  • Serveer met schijfjes citroen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Een frisse, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht en versterkt de romige smaken van de avocado en garnalen.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 12 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Zeevruchten
Land van herkomst Mexico
Extra aanwijzing Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch / Koolhydraat arm / Notenvrij
Feestdagen etc Picknick