Avocado con Gambas – Mexicaanse Avocado met Garnalen

Gehalveerde avocado’s gevuld met garnalen in een romige saus van mayonaise en chilisaus, geserveerd met citroenpartjes op een wit bord

Avocado con Gambas - Mexicaanse Avocado met Garnalen

Deze Mexicaanse avocado met garnalen, gevuld met een romige saus van mayonaise en chilisaus, is perfect als fris en licht hapje met een vleugje pittigheid.
Porties: 2
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 gehalveerde avocado's zonder pit
  • Citroensap
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 eetlepel room
  • 1 theelepel chilisaus
  • ¼ theelepel knoflookpoeder
  • 100 g gepelde garnalen
  • Schijfjes citroen

Instructies

  • Wrijf de snijvlakken van de avocado’s in met citroensap om verkleuring te voorkomen.
  • Meng in een kom de mayonaise, tomatenketchup, room, chilisaus en knoflookpoeder en breng op smaak met zout.
  • Voeg de garnalen toe aan de saus en schep het mengsel in de holte van de avocado’s.
  • Serveer met schijfjes citroen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Een frisse, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht en versterkt de romige smaken van de avocado en garnalen.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 12 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Zeevruchten
Land van herkomst Mexico
Jaargetijde: Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch / Koolhydraat arm / Notenvrij
Feestdagen etc Picknick