Avocadosalade met Gedroogde Tomaten en Pecannoten
Equipment
- Schaal om te serveren
- scherp mes
Ingrediënten
- 6 gedroogde tomaten op olie uitgelekt en in reepjes gesneden
- 80 g ongezouten pecannoten grof gebroken
- 15 g verse korianderblaadjes
- Sap van ½ limoen
- 1 el grove mosterd
- 6 el olijfolie extra vierge
- Gedroogde chilipeper naar smaak (uit de molen)
- Zout naar smaak
- 2 rijpe avocado's in grove stukken
Instructies
- Dep de gedroogde tomaten droog met keukenpapier en snijd ze in ragfijne reepjes.
- Halveer de reepjes.
- Breek de pecannoten in grove stukken.
- Pluk de blaadjes koriander van de takjes.
- In een grote schaal, klop het limoensap, mosterd en olijfolie tot een dressing.
- Voeg naar smaak gedroogde chilipeper en zout toe.
- Halveer de avocado's, verwijder de pit, snijd in de lengte in en pel de schil eraf.
- Breek het vruchtvlees in grove stukken.
- Meng de stukken avocado voorzichtig met de reepjes gedroogde tomaat en de korianderblaadjes in de schaal met de dressing.
- Verdeel de salade over vier borden, strooi de pecannoten eroverheen en maal nog wat gedroogde chilipeper erboven.