Avocadosalade met Gedroogde Tomaten en Pecannoten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 gedroogde tomaten op olie uitgelekt en in reepjes gesneden
  • 80 g ongezouten pecannoten grof gebroken
  • 15 g verse korianderblaadjes
  • Sap van ½ limoen
  • 1 el grove mosterd
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • Gedroogde chilipeper naar smaak (uit de molen)
  • Zout naar smaak
  • 2 rijpe avocado's in grove stukken

Instructies

  • Dep de gedroogde tomaten droog met keukenpapier en snijd ze in ragfijne reepjes.
  • Halveer de reepjes.
  • Breek de pecannoten in grove stukken.
  • Pluk de blaadjes koriander van de takjes.
  • In een grote schaal, klop het limoensap, mosterd en olijfolie tot een dressing.
  • Voeg naar smaak gedroogde chilipeper en zout toe.
  • Halveer de avocado's, verwijder de pit, snijd in de lengte in en pel de schil eraf.
  • Breek het vruchtvlees in grove stukken.
  • Meng de stukken avocado voorzichtig met de reepjes gedroogde tomaat en de korianderblaadjes in de schaal met de dressing.
  • Verdeel de salade over vier borden, strooi de pecannoten eroverheen en maal nog wat gedroogde chilipeper erboven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze avocadosalade met gedroogde tomaten en pecannoten past goed bij een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Noten / Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Snel te maken