Avocadosalade met Tonijn en Pittige Dressing
Frisse avocadosalade met tonijn en een pittige dressing, geserveerd op knapperige eikebladsla. Een heerlijke en voedzame salade voor een zomerse dag.
Equipment
- mes
Ingrediënten
- 1 avocado
- 1 blik tonijn op olie 135 g, uitgelekt
- 1 fijngesneden teentje knoflook
- ¼ theelepel cayennepeper
- 2 eetlepels melk
- 2-3 eetlepels limoensap
- 100 g oud witbrood ontkorst en in blokjes van 1½ cm
- 1 fijngesneden stengel bleekselderij
- 4 fijngesneden blaadjes bladselderij
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 limoen in partjes
- Eikebladsla
- Voor de dressing
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- Zout
- Peper
- 3 eetlepels olijfolie
Instructies
- Vermeng de knoflook, cayennepeper en melk.
- Schil de avocado, halveer deze, snijd het vruchtvlees in blokjes en besprenkel met limoensap.
- Meng in een schaal de blokjes brood, avocado, bleekselderij, bladselderij, tonijn en mayonaise.
- Voeg het melkmengsel en 1-2 eetlepels limoensap toe en meng voorzichtig.
- Laat de salade in de koelkast intrekken.
- Meng voor de dressing de azijn, zout, peper en olijfolie.
- Meng de blaadjes eikebladsla met de dressing en verdeel ze over kommen.
- Leg de avocadosalade erop en garneer met partjes limoen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze salade en versterkt de frisse en pittige tonen van de dressing en limoensap.
Voedingswaarden
Calories: 340 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 0.7 mg | Sugar: 1 g