Baguette van Filodeeg met Gevulde Black Tiger Garnalen

Baguette van Filodeeg met Gevulde Black Tiger Garnalen

Deze krokante baguettes van filodeeg, gevuld met sappige Black Tiger garnalen, frisse frisée en radijs, zijn een smaakvolle en elegante manier om een maaltijd te beginnen.
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 kg Black Tiger garnalen
  • 3 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 40 g sjalotten
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 dl visfond
  • 100 g boter
  • 4 vellen filodeeg
  • 3 dl olijfolie arbequina
  • 0,5 dl frambozenazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 bos kervel
  • 80 g eigeel
  • 1 eetlepel frambozenazijn
  • 3 dl zonnebloemolie
  • Worcestersaus naar smaak
  • 80 g sjalotten
  • 1 krop frisée
  • 1 bos radijs

Instructies

Voorbereiding:

  • Snijd de filodeegvellen in vieren en bestrijk ze met gesmolten boter.
  • Druk de vellen in de vormpjes en bak ze af op 180°C gedurende 8 minuten.
  • Laat ze afkoelen.
  • Fruit de sjalotten, tijm en laurier in olijfolie in een koekenpan.
  • Voeg de Black Tiger garnalen toe en bak kort mee.
  • Blus af met de witte wijn en voeg de visfond toe.
  • Laat het mengsel afkoelen en verwijder de koppen van de garnalen.
  • Pel de garnalen.
  • Pluk het gele deel van de frisée en leg het in ijswater.
  • Snipper de sjalotten en snijd de radijs in fijne julienne, en laat ze in ijswater staan.

Dressing:

  • Meng mosterd, frambozenazijn en garnalenreductie in een kom.
  • Voeg al roerend olijfolie toe om de dressing te maken.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Mayonaise:

  • Meng het eigeel, mosterd, azijn, zout, peper en Worcestersaus in een kom.
  • Voeg langzaam de zonnebloemolie toe terwijl je blijft kloppen, totdat een emulsie ontstaat.

Bereiding:

  • Meng de uitgelekte frisée, radijs en sjalotten met de dressing en breng op smaak met zout en peper.
  • Vul de afgebakken filodeegvormpjes met dit mengsel.
  • Maak een saus door de overgebleven dressing te mengen met de saus en maak hiermee een spiegel op de borden.
  • Plaats de gevulde filodeegvormpjes in het midden van de borden en leg twee Black Tiger garnalenstaarten bovenop de salade.
  • Garneer met kervel en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een frisse, minerale witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chablis. De knapperige garnalen en frisse salade worden prachtig in balans gebracht door de lichte zuren van de wijn.

Voedingswaarden

Calories: 700 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 45 g | Vet: 40 g | Zout: 2 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Herfst / Lente / Winter / Zomer