Barbecue Sardines met Tomatensaus en Garnalen
Lekkere gegrilde sardines met een mediterrane tomatensaus en grijze garnalen.
Ingredients
- 12 verse sardines
- 1 dl droge witte wijn
- 1 pak gezeefde tomaten met stukjes tomaat
- 2 knoflookteentjes fijngesnipperd
- 50 g grijze garnalen
- Fijngesnipperde verse kruiden basilicum, peterselie, dragon,...
- Olijfolie
- 1 sjalot fijngesnipperd
- Cayennepeper
- Peper en zout
Instructions
- Vraag je visboer om de sardines schoon te maken en te ontgraten.
- Doe de fijngesnipperde sjalot en knoflook in een kom met een beetje olijfolie.
- Stoof het mengsel 1 minuut in de microgolfoven op middelhoge kracht.
- Voeg de witte wijn toe en verwarm nog 1 minuut.
- Meng de gezeefde tomaten door het mengsel en zet dit 2 minuten in de microgolfoven.
- Roer de grijze garnalen door de saus en verwarm nog enkele seconden in de microgolfoven.
- Breng de saus op smaak met peper, zout en cayennepeper.
- Borstel olijfolie over de sardines en grill ze op de barbecue of grill, ongeveer 2 minuten aan elke kant.
- Strooi de verse kruiden over de saus en serveer met de sardines.
- Voeg partjes citroen toe voor extra frisheid.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer met een frisse Portugese witte wijn zoals Vinho Verde.
Voedingswaarden
Calories: 240 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 25 g | Vet: 12 g | Zout: 1.1 g | Sugar: 2 g