Gegrilde sardines op een houten plank met tomatensaus, gegrilde tomaatjes en partjes citroen, gepresenteerd in een zomerse mediterrane stijl."

Barbecue Sardines met Tomatensaus en Garnalen

Lekkere gegrilde sardines met een mediterrane tomatensaus en grijze garnalen.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingredients

  • 12 verse sardines
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 pak gezeefde tomaten met stukjes tomaat
  • 2 knoflookteentjes fijngesnipperd
  • 50 g grijze garnalen
  • Fijngesnipperde verse kruiden basilicum, peterselie, dragon,...
  • Olijfolie
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • Cayennepeper
  • Peper en zout

Instructions

  • Vraag je visboer om de sardines schoon te maken en te ontgraten.
  • Doe de fijngesnipperde sjalot en knoflook in een kom met een beetje olijfolie.
  • Stoof het mengsel 1 minuut in de microgolfoven op middelhoge kracht.
  • Voeg de witte wijn toe en verwarm nog 1 minuut.
  • Meng de gezeefde tomaten door het mengsel en zet dit 2 minuten in de microgolfoven.
  • Roer de grijze garnalen door de saus en verwarm nog enkele seconden in de microgolfoven.
  • Breng de saus op smaak met peper, zout en cayennepeper.
  • Borstel olijfolie over de sardines en grill ze op de barbecue of grill, ongeveer 2 minuten aan elke kant.
  • Strooi de verse kruiden over de saus en serveer met de sardines.
  • Voeg partjes citroen toe voor extra frisheid.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Combineer met een frisse Portugese witte wijn zoals Vinho Verde.

Voedingswaarden

Calories: 240 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 25 g | Vet: 12 g | Zout: 1.1 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hapjes / Vis
Land van herkomst Portugal
Jaargetijde: Zomer
Feestdagen etc Picknick