Bastonge Parfait ala 't Zusje

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 40 gr eierdooiers gepasteuriseerd
  • 45 gr eieren hele / gepasteuriseerd
  • 100 gr suiker
  • dl slagroom ongezoet
  • 5 bastongekoeken
  • karamelsaus2
  • 2 dl koksroom

Instructies

Bastongeparfait

  • Klop de slagroom totdat deze de dikte van yogurt heeft
  • Doe de eierdooiers, de hele eieren en de suiker in een hittebestendige kom en verwarm au-bain-marie tot een temperatuur van 37graden Celsius.
  • Klop het geheel vervolgens koud in een keukenmachine tot een heerlijke luchtige massa en schep deze door de slagroom.
  • Verkruimel 4 van de Bastonge koeken en spatel door het mengsel.
  • Verdeel de parfait tot slot over een muffinvorm of bakblik en zet enkele uren in de diepvries.

Karamelsaus

  • Doe suiker in een pannetje n verwarm totdat deze gekarameliseerd is.
  • Haal de pan van het vuur en voeg koksroom toe.
  • Laat de karamel goed oplossen in de room door regelmatig te roeren.
  • De karamelsaus is klaar zodra er een gladde massa ontstaat.
  • Laat deze goed afkoelen alvorens je hem gebruikt.

Opmaak van het bord.

  • Spuit een toefje slagroom op het schaaltje
  • Haal de parfait uit het vormpje en leg deze ernaast.
  • Verkruimel het Bastogne koekje over de slagroom en parfait
  • Zig zag tot slot de karamelsaus over de parfait
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert