Een smaakvolle presentatie van 'Bieflapje met Sjalotjes en Honing'. Malse bieflapreepjes zijn bedekt met een glanzende honing-ketjapsaus, omringd door goudbruine gekarameliseerde sjalotjes en afgewerkt met verse kruiden. Het gerecht wordt geserveerd op een rustieke keramische schaal, geplaatst op een houten tafel met een warme, sfeervolle achtergrond. 🍯🥩🧅✨

Bieflapje met Sjalotjes en Honing

Dit snelle en smakelijke bieflapje met sjalotjes en honing is perfect voor een doordeweekse maaltijd. Het vlees is heerlijk gekruid met een zoete saus, ideaal voor een feestje op je bord.
Porties: 2
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • Bieflapje van ca. 300 g
  • Silvo Zwarte peper naar smaak
  • 4 sjalotjes
  • 2 eetlepels olie
  • ½ theelepel Silvo Gemberwortel
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels sherry
  • ½ theelepel suiker
  • 2 eetlepels honing
  • 2 theelepels citroensap

Instructies

  • Bestrooi het bieflapje met zwarte peper en snijd het in reepjes.
  • Pel de sjalotjes en snijd ze klein.
  • Verhit de olie in een pan en roerbak het vlees 3 minuten.
  • Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
  • Fruit de sjalotjes in het achtergebleven bakvet.
  • Voeg gemberwortel, ketjap, sherry, suiker, honing en citroensap toe en roer goed door.
  • Laat het geheel even meebakken.
  • Doe de bieflapreepjes terug in de pan en roerbak alles nog 1 minuut.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een Merlot past goed bij dit gerecht. De zachte smaak van de wijn sluit mooi aan bij het zoete van de honing en de hartige smaken van het vlees.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 28 g | Vet: 22 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij
Feestdagen etc Pasen