Biefstuk op een bedje van groene groenten, met peultjes, sperziebonen en asperges, geserveerd op een kleurrijke schaal en gegarneerd met een drizzle olijfolie en zwarte peper.

Biefstuk met Groenten op een Smaakvol Bedje

Perfect gebakken biefstuk geserveerd op een kleurrijk bedje van knapperige groenten zoals asperges, peultjes en sperziebonen.
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g peultjes afgehaald
  • 150 g sperziebonen of haricots verts afgehaald
  • 150 g groene asperges in stukjes van 6 cm
  • 4 biefstukjes
  • Olijfolie naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.
  • Besprenkel de biefstukken met olijfolie en masseer dit in het vlees.
  • Wrijf zout en peper naar smaak op de biefstukken en laat het even intrekken.
  • Verwarm een grill- of koekenpan droog voor.
  • Bak de biefstukjes in 2 minuten per kant mooi bruin.
  • Neem de biefstukken uit de pan en leg ze dakpansgewijs in een ovenschaal.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
  • Breng ruim water aan de kook, voeg zout toe en blancheer de groenten 2-3 minuten.
  • Giet de groenten af en spoel ze kort af met koud water.
  • Verhit een wok met olijfolie en roerbak de groenten in ca.
  • 3 minuten warm.
  • Verdeel de groenten over de borden.
  • Leg de biefstukjes erop en druppel wat jus over het gerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een luchtige aardappelpuree of knapperig brood voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een fruitige Pinot Noir of een zachte Merlot past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 410 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 38 g | Vet: 22 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Lente / Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Lactosevrij