Biefstuk met Groenten op een Smaakvol Bedje
Perfect gebakken biefstuk geserveerd op een kleurrijk bedje van knapperige groenten zoals asperges, peultjes en sperziebonen.
Equipment
- Grillpan of koekenpan
- kookpan
Ingrediënten
Instructies
- Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.
- Besprenkel de biefstukken met olijfolie en masseer dit in het vlees.
- Wrijf zout en peper naar smaak op de biefstukken en laat het even intrekken.
- Verwarm een grill- of koekenpan droog voor.
- Bak de biefstukjes in 2 minuten per kant mooi bruin.
- Neem de biefstukken uit de pan en leg ze dakpansgewijs in een ovenschaal.
- Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
- Breng ruim water aan de kook, voeg zout toe en blancheer de groenten 2-3 minuten.
- Giet de groenten af en spoel ze kort af met koud water.
- Verhit een wok met olijfolie en roerbak de groenten in ca.
- 3 minuten warm.
- Verdeel de groenten over de borden.
- Leg de biefstukjes erop en druppel wat jus over het gerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een luchtige aardappelpuree of knapperig brood voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een fruitige Pinot Noir of een zachte Merlot past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 410 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 38 g | Vet: 22 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 3 g