Briochespiesjes met blokjes goudbruin gebakken brioche, romige plakjes brie en een mix van sappige rode en witte druiven, afgewisseld op houten spiesen. Geserveerd op een rustieke schaal tegen een warme, feestelijke achtergrond met zachte, natuurlijke verlichting.

Brioche Spiesjes met Brie, Druiven en Citroenboter

Heerlijke brioche spiesjes met romige brie, sappige druiven en een frisse citroenboter. Perfect voor feestjes of een gezellige borrelavond!
Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 50 g zachte boter
  • 150 g brie
  • 24 rode druiven
  • 24 witte druiven
  • 4 dikke sneetjes briochebrood of maïsbrood
  • Citroensap naar smaak

Instructies

  • Meng de zachte boter met geraspte citroenschil en een paar druppels citroensap om citroenboter te maken.
  • Bestrijk de sneetjes briochebrood aan beide kanten dun met de citroenboter.
  • Snijd elk sneetje brood in 6 blokjes.
  • Bak de blokjes briochebrood in een droge koekenpan goudbruin en knapperig.
  • Snijd de brie in 8 plakken en verdeel elke plak in 3 stukken.
  • Was de rode en witte druiven en dep ze droog.
  • Steek aan 8 spiesen om en om: 3 rode druiven, 3 blokjes briochebrood, 3 witte druiven en 3 stukjes brie.
  • Voor kleinere spiesjes gebruik je per spiesje: 1 rode druif, 1 blokje briochebrood, 1 witte druif en 1 stukje brie.
  • Leg de spiesjes op een schaal en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een extra schaaltje citroenboter om in te dippen.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichtzoete Chenin Blanc past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 290 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 9 g | Vet: 16 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Broodjes / Fruit / Hapjes / Kaas / Snack
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Lente / Zomer