Buideltje van Parmaham met Meloen en Bieslook

Buideltje van Parmaham met Meloen en Bieslook

Deze elegante buideltjes van Parmaham gevuld met sappige meloen zijn de perfecte feestelijke hapjes voor elke gelegenheid. Eenvoudig te maken en heerlijk fris!
Porties: 8
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Meloenboor

Ingrediënten

  • 1 meloen
  • 8 grote plakken Parmaham of andere rauwe ham
  • 8 lange sprieten bieslook

Instructies

  • Steek met een meloenboor 8 bolletjes uit de meloen.
  • Leg een bolletje meloen op een plak ham en vouw de ham als een buideltje om de meloen.
  • Bind het buideltje vast met een spriet bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een mousserende wijn zoals Prosecco, die de zoutige Parmaham en de zoete meloen perfect aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 60 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 5 g | Vet: 3 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hapjes / Varkensvlees
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Herfst / Lente / Winter / Zomer
Feestdagen etc Kerst