Chocolademousse met zout

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 g chocolade
  • 100 g poedersuiker
  • liter slagroom
  • Enkele korrels zout
  • 1 flinke mespunt nootmuskaat

Instructies

  • Doe de chocolade samen met 2 eetlepels kokend water in een steelpan die je eerst met heet
  • water hebt omgespoeld.
  • Plaats deze pan in een andere pan met water dat tegen de kook aan wordt gehouden.
  • Voeg, zodra de chocolade zacht is geworden, eerst 60 g poedersuiker en vervolgens 3 eetlepels kokend water toe.
  • Laat alles opwarmen terwijl je goed roert.
  • Giet de gesmolten chocolade in een kom die je eerst met koud water hebt omgespoeld en laat het afkoelen.
  • Klop bijna stijve slagroom met een paar korrels zout en de rest van de suiker.
  • Klop geraspte nootmuskaat door de afgekoelde chocolade en spatel dit mengsel vervolgens
  • voorzichtig door de slagroom.
  • Heerlijk simpel, maar erg lekker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Dessert / Nagerecht