Chocolademoussetaart met Sinaasappel

Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g bloem
  • Een snufje zout
  • 75 g koude roomboter
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • 1-2 eetlepels melk
  • 3 eetlepels sinaasappelmarmelade
  • 2 chocolademousse bakjes elk 60 g
  • 50 g witte chocolade

Instructies

  • Meng bloem en een snufje zout in een kom.
  • Leg de koude roomboter op de bloem en snijd het met twee messen door de bloem.
  • Voeg suiker en melk toe en kneed tot een soepel deeg.
  • Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van ongeveer 22 cm in doorsnee.
  • Bekleed een ingevette taartvorm (met bloem bestoven) met het deeg en zet deze minimaal 1 uur in de vriezer.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Bak de deegbodem 'blind': leg een vel bakpapier op de deegbodem en vul de vorm met erwten (dit houdt de bodem mooi plat).
  • Plaats de vorm in het midden van de oven en bak de bodem goudbruin en gaar in ongeveer 15 minuten.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • Bestrijk de taartbodem met sinaasappelmarmelade.
  • Schep de chocolademousse erop en strijk voorzichtig glad met de achterkant van een in water gedoopte lepel.
  • Schaaf krullen van witte chocolade met een (kaas)schaaf.
  • Garneer de taart met chocoladekrullen en verdeel in 8 punten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke chocolademoussetaart met een vleugje sinaasappel!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Dessert / Fruit / Nagerecht / Taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch