Chocoladetaart met Kersen

Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 10 eieren
  • 180 gr fijne tafelsuiker
  • 180 gr bloem
  • 50 gr cacao
  • 20 gr gesmolten boter
  • 1 dl witte rum
  • ½ liter slagroom stijfgeklopt
  • 350 gr kersen ontpit

Voor de saus:

  • 250 gr kristalsuiker
  • 3 dl slagroom

Instructies

Voorbereiden:

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Klop in een kom boven een pan met heet water van 80 °C (au bain-marie) de eieren en suiker schuimig.
  • Zeef de bloem en cacao en spatel deze door het eimengsel.
  • Voeg gesmolten boter toe en stort het geheel in een ingevette springvorm.
  • Bak de deegbodem in het midden van de oven gedurende 30-40 minuten.
  • Laat de deegbodem op een rooster afkoelen en snijd horizontaal in drie lagen
  • Besprenkel de deeglagen met rum.
  • Leg de deeglagen op elkaar met tussen elke laag een laag slagroom en kersen.
  • Bestrijk de taart met slagroom en garneer met extra kersen.

Bereiden:

    Voor de saus:

    • Laat suiker met 6 eetlepels water smelten in een pan met dikke bodem en laat het langzaam
    • karamelliseren (lichtbruin worden).
    • Voeg slagroom toe en roer tot een gladde saus.
    • Serveer de saus bij de taart.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Recept categorieën Chocolade / Nagerecht / Taart
    Feestdagen etc Kerst