Salade met zacht gegaarde zalm

Citroen-Dille Zalmsalade met Gemengde Groenten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 18 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram zalm
  • 1 citroen
  • Peper en zout
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 5 takjes dille
  • 1 venkel
  • ½ broccoli
  • ½ romanesco
  • 3 little gem sla
  • 12 cherrytomaten
  • 50 gram veldsla

Instructies

  • Snijd de zalm in vier gelijke stukken en leg deze in een ingevette stoomovenpan met gaatjes.
  • Rasp de schil van de citroen over de zalm en bestrooi met zout.
  • Laat dit minimaal 10 minuten intrekken.
  • Gaar de zalm in de stoomoven tot deze net gaar en 'glazig' is.

Stoominstelling: 60°C

  • Tijd: 6 minuten
  • Snijd de dille fijn en meng dit door de mayonaise en crème fraîche.
  • Breng op smaak met wat citroensap, zout en peper.
  • Bewaar de dilledressing in een spuitzak.
  • Snijd de venkel in dunne reepjes.
  • Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de romanesco in nog kleinere roosjes dan de broccoli.
  • Leg de groenten in een stoomovenpan met gaatjes en stoom deze in de stoomoven.

Stoominstelling: 100°C

  • Tijd: 2 minuten
  • Voor het serveren, snijd de little gem sla grof en halveer de cherrytomaten.
  • Meng de twee soorten sla, cherrytomaten en gestoomde groenten door elkaar.
  • Besprenkel de salade met een beetje olijfolie en verdeel deze over vier borden.
  • Pluk voorzichtig de gegaarde zalm uit elkaar en leg deze bovenop de salade.
  • Spuit dunne streepjes dilledressing over de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse Sauvignon Blanc complementeert de citroen en dille in de salade.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 323 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Zalm
Land van herkomst Mediterraan / Scandinavië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij