Conchiglione
gevulde pastaschelpen
Ingrediënten
- ½ verpakking conchiglione grote pastaschelpen
Voor de saus
- 70 g boter
- 50 g bloem
- ½ l melk
- ½ l bouillon
- Tomatenpuree
- 1 blik gepelde tomaten
- Zout
- Peper
- Paneermeel
- Parmezaanse kaas
Instructies
- Snijd de uien fijn en bak ze aan.
- Meng het gehakt met de uien en de kruiden en braad het aan.
- Laat het afkoelen en voeg er 2 eidooiers en het paneermeel aan toe.
- Vul de conchiglione met dit mengsel en zet ze in een ovenvaste schaal.
- Smelt voor de saus de boter en voeg de bloem toe.
- Voeg tijdens het roeren de melk en de bouillon, de tomatenpuree en zout en peper toe.
- Snijd de gepelde tomaten fijn en doe ze met een beetje vocht bij de saus.
- Bedek de conchiglione volledig met saus en bestrooi ze dan met paneermeel.
- Strooi hierover Parmezaanse kaas.
- Verwarm de oven op 200°C en bak het gerecht in ± 25 minuten gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
U kunt dit recept ook voor Cannelloni (pastabuizen) gebruiken.