Courgettecarpaccio met Rookvlees en Champignons
Equipment
- antiaanbakpan
- Kaasschaaf of dunschiller
Ingrediënten
- 3 eetlepels balsamicoazijn
- 8 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 eetlepel verse Italiaanse kruidenmix fijngesneden
- 250 g kastanjechampignons in plakjes
- 25 g pijnboompitten en/of pompoenpitten
- 2 courgettes
- 1 theelepel zeezout
- ½ zak rucolasla à 75 g
- 150 g runderrookvlees
Instructies
- Klop de balsamicoazijn met olijfolie en Italiaanse kruiden tot een dressing.
- Voeg zout en peper naar smaak toe en schep dit door de champignons.
- Bak dit champignonmengsel 5 minuten op hoog vuur in een antiaanbakpan bruin en krokant.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bordje afkoelen.
- Schaaf de courgettes met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in flinterdunne plakken en spreid ze naast elkaar uit op vier grote borden.
- Bestrooi ze met wat zeezout.
- Leg in het midden van elke courgetteplak een bergje rucola en schep de champignonplakjes uit de dressing op de rucola.
- Sprenkel de overgebleven dressing over de plakken courgette.
- Drapeer de plakjes rookvlees tegen het bergje rucola en strooi de pijnboompitten over het geheel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 295 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 14 g | Vet: 24 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 3 g