Courgettecarpaccio met Rookvlees en Champignons

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • antiaanbakpan
  • Kaasschaaf of dunschiller

Ingrediënten

  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 8 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel verse Italiaanse kruidenmix fijngesneden
  • 250 g kastanjechampignons in plakjes
  • 25 g pijnboompitten en/of pompoenpitten
  • 2 courgettes
  • 1 theelepel zeezout
  • ½ zak rucolasla à 75 g
  • 150 g runderrookvlees

Instructies

  • Klop de balsamicoazijn met olijfolie en Italiaanse kruiden tot een dressing.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe en schep dit door de champignons.
  • Bak dit champignonmengsel 5 minuten op hoog vuur in een antiaanbakpan bruin en krokant.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bordje afkoelen.
  • Schaaf de courgettes met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in flinterdunne plakken en spreid ze naast elkaar uit op vier grote borden.
  • Bestrooi ze met wat zeezout.
  • Leg in het midden van elke courgetteplak een bergje rucola en schep de champignonplakjes uit de dressing op de rucola.
  • Sprenkel de overgebleven dressing over de plakken courgette.
  • Drapeer de plakjes rookvlees tegen het bergje rucola en strooi de pijnboompitten over het geheel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 295 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 14 g | Vet: 24 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Voorgerechten
Land van herkomst Italië
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koemelk allergie / Lactosevrij / Tarwevrij