Romige Krab Chowder

krabsoep
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 75 g spekblokjes
  • 1 liter melk
  • 500 ml visbouillon
  • 2 grote aardappels in blokjes gesneden
  • 340 g krabvlees uit blik
  • theelepels Worcestershiresaus
  • 4 kaiserbroodjes
  • 40 g boter
  • 1 ui gesnipperd
  • 50 g bloem gezeefd
  • Gedroogde tijm
  • Paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit de boter in een soeppan en fruit hierin de gesnipperde ui samen met de spekblokjes gedurende 3-5 minuten, totdat de ui glazig wordt.
  • Voeg de gezeefde bloem toe aan het mengsel in de pan en roer goed door.
  • Laat het geheel op laag vuur nog 5 minuten doorgaren.
  • Voeg al roerend de melk en visbouillon toe aan het bloemmengsel.
  • Schep vervolgens de aardappelblokjes door de soep en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken.
  • Voeg het krabvlees toe aan de soep en breng op smaak met Worcestershiresaus, gedroogde tijm, zout en peper.
  • Laat de soep nog even goed doorwarmen.
  • Serveer de krab chowder in uitgeholde harde witte bollen of grote kommen.
  • Strooi wat paprikapoeder over de soep en serveer de kaiserbroodjes erbij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte, droge witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc vormt een mooie aanvulling op de romige textuur en zeevruchtenaroma's van deze krab chowder.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 24 g | Vet: 21 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Soep / Vis
Land van herkomst America
Extra aanwijzing Snel te maken