Crostini met vistapenade van groene olijven, tonijn, ansjovis en Provençaalse kruiden, geserveerd op een rustieke houten tafel, versierd met olijven, verse kruiden en een schaaltje tapenade.

Crostini met Huisgemaakte Vistapenade

Deze krokante crostini met een romige vistapenade van tonijn, ansjovis en olijven zijn ideaal voor borrels of als verfijnde amuse.
Porties: 25 stuks
Bereidingstijd: 5 minuten
Total time 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sjalotje gepeld
  • 2 teentjes knoflook gepeld
  • 5 g verse Provençaalse kruiden
  • 1 potje groene olijven met knoflook 350 g
  • 1 blikje tonijn in olie 185 g, uitgelekt
  • 1 blikje ansjovisfilets 48 g, uitgelekt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Cayennepeper naar smaak
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 baguettes

Instructies

  • Hak het sjalotje en de knoflook fijn in een keukenmachine.
  • Neem de Provençaalse kruiden van de takjes en voeg deze samen met de olijven toe aan het sjalotmengsel.
  • Meng kort in de keukenmachine tot een grove massa.
  • Laat de tonijn en ansjovis uitlekken en voeg deze toe aan het mengsel.
  • Voeg de tomatenpuree en olijfolie toe en meng alles tot een gladde tapenade.
  • Breng de tapenade op smaak met cayennepeper.
  • Snijd de baguettes in 32 plakjes.
  • Serveer de tapenade samen met de krokante baguetteplakjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de tapenade in een kleine kom en garneer met een takje verse kruiden. Rooster de baguetteplakjes licht voor extra knapperigheid.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Italiaanse Vermentino past perfect bij de hartige smaken van deze vistapenade.

Voedingswaarden

Calories: 80 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 4 g | Vet: 4 g | Zout: 0.7 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Borrelhapjes / Broodjes / Hapjes / Vis
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden