Crudités van Lofsoorten met Pijnboompitten-Vinaigrette

Crudités van Lofsoorten met Pijnboompitten-Vinaigrette

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 witlofstruikjes
  • 2 rode witlofstruikjes gemarmerd rood met wit
  • 1 kropje radicchio
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 2 dl olijfolie
  • 4 eetlepels rode wijnazijn
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Verwijder lelijke bladeren van alle lofsoorten.
  • Haal voorzichtig de bladeren los van de kropjes en rangschik ze mooi op 6 borden.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan gedurende 2 minuten tot ze lichtbruin zijn.
  • Schep ze uit de pan op een bord en laat ze afkoelen.
  • Maal de pijnboompitten zeer fijn in een hakmolen of met een staafmixer.
  • Maak een vinaigrette door de olijfolie, rode wijnazijn, balsamicoazijn, zout en peper te kloppen.
  • Roer de fijngemalen pijnboompitten door de vinaigrette.
  • Schep de vinaigrette in 6 afzonderlijke kommetjes en plaats ze in het midden van de borden.
  • Serveer de lofbladeren op de borden en laat de gasten naar wens de vinaigrette over de lof druppelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze frisse en knapperige crudités gaan goed samen met een lichte, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 2 g | Vet: 25 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Veganistisch / Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst / Moederdag