Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Verwijder lelijke bladeren van alle lofsoorten.
- Haal voorzichtig de bladeren los van de kropjes en rangschik ze mooi op 6 borden.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan gedurende 2 minuten tot ze lichtbruin zijn.
- Schep ze uit de pan op een bord en laat ze afkoelen.
- Maal de pijnboompitten zeer fijn in een hakmolen of met een staafmixer.
- Maak een vinaigrette door de olijfolie, rode wijnazijn, balsamicoazijn, zout en peper te kloppen.
- Roer de fijngemalen pijnboompitten door de vinaigrette.
- Schep de vinaigrette in 6 afzonderlijke kommetjes en plaats ze in het midden van de borden.
- Serveer de lofbladeren op de borden en laat de gasten naar wens de vinaigrette over de lof druppelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze frisse en knapperige crudités gaan goed samen met een lichte, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 2 g | Vet: 25 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 2 g