Dashi
Japanse zeewierbouillon
Ingrediënten
- 1½ l water
- 15 g kombu gedroogd breedbladig Japans zeewier
- 35 g bonitovlokken (vlokken van gestoomde gerookte en vervolgens gedroogde
- bonito-tonijn)
- 4 eetlepels fijngehakte lente-ui
- 3 eetlepels reepjes zoete rode paprika
- 4 eetlepels snippers verse zalm 3 mm bij 3 cm
Optioneel:
Instructies
- Verwarm het water met de kombu op een laag vuur.
- Verwijder het zeewier net voordat het water begint te koken om te voorkomen dat er schuim
- op de bouillon ontstaat.
- Voeg de bonitovlokken toe en haal de pan van het vuur.
- Wacht tot de vlokken zijn gezonken en giet de dashi door een fijne zeef.
- Werk de bouillon af met fijngehakte lente-ui, reepjes zoete paprika en snippers verse zalm.
- Kruid eventueel met peper.