Een frisse en moderne foto van vers bereide magnetronbroccoli, mooi gepresenteerd op kleurrijke borden in een vrolijke, eigentijdse keuken met lichte pastelkleuren, houten aanrecht en groene planten op de achtergrond. De broccoli is aantrekkelijk gearrangeerd met zichtbare roosjes en een lichte garnering, ideaal voor receptweergave.

Eenvoudige Magnetronbroccoli als Bijgerecht

Een snelle en smaakvolle bereidingswijze voor broccoli in de magnetron.
Porties: 3 personen
Bereidingstijd: 6 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • magnetron
  • Ronde schaal met deksel

Ingrediënten

  • 500 g broccoli

Instructies

  • Snijd de stevige stronk van de broccoli af.
  • Reinig de broccoli en verdeel deze in roosjes.
  • Schik de broccoli in een ronde magnetronschaal met de stronkjes naar buiten gericht.
  • Plaats een deksel op de schaal.
  • Kook de broccoli 4 minuten op de hoogste stand (100%).
  • Laat de broccoli 2 minuten nagaren in de magnetron.
  • Serveer direct als bijgerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Combineer met een lichte witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een mousserende wijn.

Voedingswaarden

Calories: 50 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 4 g | Vet: 0.5 g | Zout: 0.02 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Magnetron koken
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Lente / Winter / Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Veganistisch / Vegetarisch