Feestelijke Amandel-Chocolade Tulband met Glazuur

Feestelijke Amandel-Chocolade Tulband met Glazuur

Een feestelijke tulband gevuld met amandelen en chocolade, afgemaakt met een rijke chocoladesaus en knapperige amandelen. Perfect voor elke feestelijke gelegenheid!
Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Tulbandvorm (1¼ liter), ingevet

Ingrediënten

  • 350 g bloem
  • 4 theelepels bakpoeder
  • Snufje zout
  • 60 g zachte boter
  • 125 g suiker
  • 2 eieren losgeklopt
  • 100 g gemalen amandelen
  • dl melk
  • 150 g chocolade
  • ½ dl slagroom
  • 75 g hele amandelen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en zout samen in een kom.
  • Klop de boter en suiker luchtig.
  • Voeg de eieren één voor één toe en blijf goed kloppen.
  • Spatel geleidelijk het bloemmengsel, de gemalen amandelen en de melk door het botermengsel totdat alles goed is vermengd.
  • Schep het beslag in de ingevette tulbandvorm.
  • Bak de tulband in het midden van de oven gedurende 45-55 minuten, of totdat een metalen pen er schoon uitkomt als je erin prikt.
  • Laat de tulband 5 minuten rusten in de vorm en stort hem vervolgens op een rooster om volledig af te koelen.

Chocoladeglazuur:

  • Smelt de chocolade samen met de slagroom au bain-marie en laat het iets afkoelen.
  • Laat het glazuur op een onregelmatige manier over de tulband druipen en bestrooi met hele amandelen voor een knapperige afwerking.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichtzoete dessertwijn zoals een Muscat de Beaumes-de-Venise of een frisse Moscato d'Asti past goed bij dit rijke, chocolade- en amandelgebak.

Voedingswaarden

Calories: 50 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 0.5 g | Zout: 25 mg | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Chocolade / Gebak / Noten
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Herfst / Lente / Winter / Zomer
Feestdagen etc Kerst