Feestelijke kaasspiesjes met notenolie-honingdressing
Kleurrijke kaasspiesjes met verschillende kaassoorten, druiven en peer, geserveerd met een notenolie-honingdressing.
Equipment
- Houten stokjes
- schaaltje
Ingrediënten
- Diverse kaassoorten Hollandse chèvre, Kernhemmer, harde schapenkaas, overjarige kaas, Deense blauwschimmelkaas
- Halve walnoten optioneel
- Fijngesneden sla
- Halve witte druiven
- Blokjes peer
- Notenolie-honing-wijnazijndressing
- Brood
- Gezouten boter
Instructies
- Snijd de kaassoorten in even grote blokjes.
- Rijg de kaasblokjes in volgorde van smaaksterkte aan de stokjes, eventueel met walnoten ertussen.
- Schik de spiesjes op een bedje van sla, druiven en peer.
- Serveer met de notenolie-honing-wijnazijndressing, brood en boter.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Varieer met verschillende soorten kaas en fruit.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn of een fruitige rode wijn.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 8 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 3 g