Flensjes gevuld met Fruit en Vanille-ijs
Dunne, luchtige flensjes gevuld met aardbeienpuree en vanille-ijs, geflambeerd met kirsch.
Equipment
- mes
Ingrediënten
- 3 dl melk
- 175 g meel
- 2 eieren
- 30 g suiker
- 75 g gesmolten boter
- 1 scheutje rum of kirsch
- 1 kg aardbeien
- 200 g suiker
- 1 citroen
- ½ liter vanille-ijs
- 2 dl kirsch
- Snufje zout
Instructies
- Meng het meel met de melk en klop stevig met een garde.
- Voeg de eieren, zout, suiker, gesmolten boter en likeur toe.
- Laat het beslag rusten.
- Was de aardbeien en verwijder de steeltjes.
- Pureer de aardbeien en meng met suiker en citroensap.
- Zet in de koelkast.
- Bak de flensjes goudbruin en houd ze warm.
- Bestrijk de flensjes met de aardbeienpuree en leg er een bolletje vanille-ijs op.
- Vouw de flensjes in vieren en leg ze op een verwarmde schaal.
- Bestrooi met suiker, giet de kirsch erover en flambeer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct terwijl de flensjes nog warm zijn.
Wijnadvies:
Een lichte dessertwijn zoals Muscat past perfect bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 6 g | Vet: 10 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 40 g