Flensjes gevuld met Fruit en Vanille-ijs

Een rustieke foto van flensjes gevuld met vers fruit en vanille-ijs, geserveerd op een keramieken bord op een doorleefde houten tafel. De goudbruine flensjes zijn gevouwen en onthullen aardbeien, blauwe bessen en banaan, met een smeltend bolletje romig vanille-ijs erbovenop. Een lichte bestuiving van poedersuiker en een drizzle honing maken het gerecht compleet. Op de achtergrond liggen een houten snijplank met vers fruit en een klein schaaltje ijs, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer.

Flensjes gevuld met Fruit en Vanille-ijs

Dunne, luchtige flensjes gevuld met aardbeienpuree en vanille-ijs, geflambeerd met kirsch.
Porties: 6
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 dl melk
  • 175 g meel
  • 2 eieren
  • 30 g suiker
  • 75 g gesmolten boter
  • 1 scheutje rum of kirsch
  • 1 kg aardbeien
  • 200 g suiker
  • 1 citroen
  • ½ liter vanille-ijs
  • 2 dl kirsch
  • Snufje zout

Instructies

  • Meng het meel met de melk en klop stevig met een garde.
  • Voeg de eieren, zout, suiker, gesmolten boter en likeur toe.
  • Laat het beslag rusten.
  • Was de aardbeien en verwijder de steeltjes.
  • Pureer de aardbeien en meng met suiker en citroensap.
  • Zet in de koelkast.
  • Bak de flensjes goudbruin en houd ze warm.
  • Bestrijk de flensjes met de aardbeienpuree en leg er een bolletje vanille-ijs op.
  • Vouw de flensjes in vieren en leg ze op een verwarmde schaal.
  • Bestrooi met suiker, giet de kirsch erover en flambeer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer direct terwijl de flensjes nog warm zijn.
Wijnadvies:
Een lichte dessertwijn zoals Muscat past perfect bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 6 g | Vet: 10 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 40 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / IJs / Pannenkoeken
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Lente / Zomer