en feestelijke, moderne roze koekentaart met frambozen en rozemarijn, geserveerd op een kleurrijk bord in een vrolijke keuken met pastelkleurige accenten en natuurlijk licht.

Frambozenfeest Roze Koekentaart

Een feestelijke taart met roze koeken en frambozen voor een kleurrijk dessert.
Porties: 8
Bereidingstijd: 24 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak Dr. Oetker Roze koeken bakmix
  • 75 ml water
  • 25 ml heet water
  • 240 g boter kamertemperatuur
  • 2 el frambozenjam
  • 1 zakje Dr. Oetker Botercrème
  • 125 ml melk koud
  • 150 g frambozen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 busje Dr. Oetker Chocofantasie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160°C (elektrische oven).
  • Klop 120 g boter zacht in een beslagkom met een mixer.
  • Voeg de roze koekenmix en 75 ml water toe en meng op de hoogste stand tot een glad beslag.
  • Verdeel het beslag over de springvorm bekleed met bakpapier.
  • Bak de roze koek in 30-35 minuten gaar.
  • Laat afkoelen en snijd horizontaal door voor twee lagen.
  • Smeer frambozenjam op de onderste laag, vrij van de randen.
  • Klop de resterende boter glad.
  • Voeg de melk en botercrème-mix toe en mix 30 seconden op lage snelheid.
  • Schraap de randen schoon en mix nog 1 minuut op de hoogste stand tot luchtig.
  • Doe de botercrème in een spuitzak met een kartelmond.
  • Spuit decoratief op de onderste laag koek.
  • Verdeel 2/3 van de frambozen over de botercrème.
  • Meng de glazuurmix met 25 ml heet water in een kom en mix op de laagste stand glad.
  • Mix 2 minuten op hoge stand tot luchtig en laat 5 minuten rusten.
  • Roer tot de kleur gelijkmatig is en verdeel over de bovenkant van de taart.
  • Decoreer met de resterende frambozen, rozemarijn, gouden Dr.
  • Oetker Chocofantasie-bolletjes en optioneel poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Kies een lichte, frisse dessertwijn zoals een Moscato of een lichtzoete rosé voor een evenwichtige smaakbeleving.

Voedingswaarden

Calories: 423.5 kcal | koolhydraten: 34 g | Protein: 2.5 g | Vet: 27.8 g | Zout: 0.36 mg | Sugar: 20.9 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Herfst / Lente / Winter / Zomer