Franse Chocolademousse

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 225 g pure chocolade in stukjes
  • 70 g roomboter in stukjes
  • dl slagroom
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel amaretto
  • 2 eetlepels honing
  • 2 blaadjes gelatine

Instructies

  • Smelt de chocolade en de boter samen in een pan au bain-marie.
  • Klop in een kom de room tot deze lobbig is.
  • Klop in een andere kom de eieren en honing tot je een luchtige massa hebt.
  • Los de geweekte gelatineblaadjes op in het warme chocolademengsel.
  • Spatel voorzichtig de amaretto, gesmolten chocolade en boter,en de opgeklopte room door elkaar.
  • Laat het geheel enkele uren opstijven in de koelkast, en geniet ervan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Dessert / Nagerecht
Land van herkomst Frankrijk