Frisse Andijvie-Zalmsalade met Krieltjes en Feta

Frisse Andijvie-Zalmsalade met Krieltjes en Feta

Porties: 4
Bereidingstijd: 23 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 el mayonaise
  • 2 gekookte eieren
  • 12 krieltjes gekookt en in plakjes
  • 150 gram gesneden andijvie
  • 2 pijpjes bosui in ringetjes
  • ½ handje zwarte olijven in plakjes
  • 1 flinke augurk in stukjes
  • 1 blikje wilde zalm
  • 2 kleine stokbroodjes afgebakken
  • 6 stukjes zongedroogde tomaten in olie in stukjes
  • Stukjes feta
  • Stukje gember ca. 2 cm, geraspt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Maak de zalm los in een grote kom.
  • Voeg de gekookte en in plakjes gesneden krieltjes, gesneden andijvie, stukjes zongedroogde tomaten, olijven, feta, geraspte gember, bosui, en stukjes augurk toe aan de kom.
  • Hussel alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Voeg zout, peper en mayonaise toe en meng opnieuw goed.
  • Serveer de salade met de afgebakken stokbroodjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 18 g | Vet: 15 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lunch / Salade / Vis / Voorgerechten / Zalm
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Zomer
Geschikt voor Dieët: Notenvrij / Pescatarian
Feestdagen etc Picknick