Frisse Tonijncarpaccio met Citroen-Kappertjesdressing
Deze verfijnde tonijncarpaccio met frisse citroen-kappertjesdressing en Parmezaanse kaas is een licht en smaakvol voorgerecht dat elke tafel siert.
Ingrediënten
- 125 gram rucola
- Parmezaanse kaas geschaafd
- 3 citroenen
- 150 ml olijfolie extra vergine
- 1 teentje knoflook
- Gedroogde chilivlokken
- Zout
- Peper
- 250 gram verse tonijn
- 50 gram kappertjes
Instructies
- Verpak de verse tonijn in folie en leg hem in de diepvries totdat hij net bevroren is.
- Maak intussen de dressing door citroensap, olijfolie, fijngehakte knoflook, kappertjes, chilivlokken, zout en peper in een kom te mengen.
- Klop goed door met een garde of mixer.
- Haal de tonijn uit de vriezer en snijd hem met een scherp mes in zeer dunne plakjes.
- Leg de plakjes tonijn op een groot bord of serveerschaal.
- Besprenkel de tonijn met de citroen-kappertjesdressing.
- Garneer met rucola en geschaafde Parmezaanse kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de tonijncarpaccio gekoeld met knapperig brood of crostini voor extra textuur.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 28 g | Vet: 22 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g