Een prachtig gepresenteerde tonijncarpaccio, met dunne plakjes verse tonijn, bedruppeld met een frisse citrus-olijfoliedressing. Het gerecht is gegarneerd met rucola, kappertjes, geschaafde Parmezaanse kaas en een vleugje gedroogde chilivlokken. De warme achtergrond straalt een uitnodigende sfeer uit met levendige kleuren en subtiele decoratieve patronen. 🐟🍋✨

Frisse Tonijncarpaccio met Citroen-Kappertjesdressing

Deze verfijnde tonijncarpaccio met frisse citroen-kappertjesdressing en Parmezaanse kaas is een licht en smaakvol voorgerecht dat elke tafel siert.
Porties: 4
exclusief invriezen 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 125 gram rucola
  • Parmezaanse kaas geschaafd
  • 3 citroenen
  • 150 ml olijfolie extra vergine
  • 1 teentje knoflook
  • Gedroogde chilivlokken
  • Zout
  • Peper
  • 250 gram verse tonijn
  • 50 gram kappertjes

Instructies

  • Verpak de verse tonijn in folie en leg hem in de diepvries totdat hij net bevroren is.
  • Maak intussen de dressing door citroensap, olijfolie, fijngehakte knoflook, kappertjes, chilivlokken, zout en peper in een kom te mengen.
  • Klop goed door met een garde of mixer.
  • Haal de tonijn uit de vriezer en snijd hem met een scherp mes in zeer dunne plakjes.
  • Leg de plakjes tonijn op een groot bord of serveerschaal.
  • Besprenkel de tonijn met de citroen-kappertjesdressing.
  • Garneer met rucola en geschaafde Parmezaanse kaas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de tonijncarpaccio gekoeld met knapperig brood of crostini voor extra textuur.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 28 g | Vet: 22 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Salade / Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Zomer