Frisse Tortellinisoep met Tuinbonen en Munt

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 19 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • soeppan
  • aardappelmesje,
  • scherp mes

Ingrediënten

  • 500 g verse tuinbonen ongedopt
  • 2 tabletten kippenbouillon
  • 125 g tortellini met kaasvulling al formaggio, zakje à 250 g
  • g verse munt
  • eetlepels citroensap

Instructies

  • Dop de tuinbonen door de peulen tussen je handen open te drukken en met je duim de erwtjes eruit te rissen.
  • Maak met een aardappelmesje een sneetje in elke tuinboon en druk de groene boontjes uit het stugge, grauwe velletje ('dubbel doppen').
  • Breng in een soeppan 1 liter water aan de kook en verkruimel de bouillontabletten erboven.
  • Kook de tortellini in de bouillon in 10-12 minuten beetgaar.
  • Voeg na 5 minuten de tuinbonen toe.
  • Roer af en toe door.
  • Leg de muntblaadjes op elkaar en snijd ze met een scherp mes in flinterdunne reepjes.
  • Breng de bouillon op smaak met citroensap, zout en eventueel peper.
  • Schep de soep in vier diepe borden en strooi de muntreepjes erover.
  • Serveer met knapperig ciabattabrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij de frisse smaak van de munt en het citroensap in de soep.

Voedingswaarden

Calories: 240 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 12 g | Vet: 5 g | Zout: 2.2 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Voorgerechten
Land van herkomst Italië
Extra aanwijzing Snel te maken