Frisse Tortellinisoep met Tuinbonen en Munt
Equipment
- soeppan
- aardappelmesje,
- scherp mes
Ingrediënten
- 500 g verse tuinbonen ongedopt
- 2 tabletten kippenbouillon
- 125 g tortellini met kaasvulling al formaggio, zakje à 250 g
- 7½ g verse munt
- 2½ eetlepels citroensap
Instructies
- Dop de tuinbonen door de peulen tussen je handen open te drukken en met je duim de erwtjes eruit te rissen.
- Maak met een aardappelmesje een sneetje in elke tuinboon en druk de groene boontjes uit het stugge, grauwe velletje ('dubbel doppen').
- Breng in een soeppan 1 liter water aan de kook en verkruimel de bouillontabletten erboven.
- Kook de tortellini in de bouillon in 10-12 minuten beetgaar.
- Voeg na 5 minuten de tuinbonen toe.
- Roer af en toe door.
- Leg de muntblaadjes op elkaar en snijd ze met een scherp mes in flinterdunne reepjes.
- Breng de bouillon op smaak met citroensap, zout en eventueel peper.
- Schep de soep in vier diepe borden en strooi de muntreepjes erover.
- Serveer met knapperig ciabattabrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij de frisse smaak van de munt en het citroensap in de soep.Voedingswaarden
Calories: 240 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 12 g | Vet: 5 g | Zout: 2.2 mg | Sugar: 4 g