Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de Ajo y Perejil (knoflook-peterseliepuree):
- 1 bosje peterselie zonder harde stelen
- 4 teentjes knoflook
- 100 ml extra vergine olijfolie
Voor de Gamba's met San Daniele Ham:
- 12 grote gamba's
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout naar smaak
- 2 citroenen
- 12 plakken San Daniele ham
Instructies
- Maak de Ajo y Perejil puree door de peterselie en knoflook samen met de olijfolie te pureren in een keukenmachine tot een glad mengsel.
- Pel de gamba's, laat de kop en staart eraan zitten en verwijder het darmkanaal.
- Stoom de gamba's gedurende 2 minuten op 85°C.
- Marineer de gestoomde gamba's in een kom met olijfolie, vier eetlepels van de Ajo y Perejil puree en een snufje zeezout.
- Rijg elke gamba op een stokje en wikkel er een plakje San Daniele ham omheen.
- Grill de gamba's op de barbecue, in de oven of in een grillpan gedurende 2-3 minuten, tot de ham knapperig wordt.
- Besprenkel de gamba's tijdens het grillen met citroensap.
- Verwijder indien gewenst de koppen van de gamba's voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge, mousserende Cava uit Spanje of een lichte Pinot Grigio uit Italië vormen perfecte begeleiders voor deze hapjes.Voedingswaarden
Calories: 110 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 8 g | Vet: 8 g | Zout: 0.7 mg | Sugar: 0.2 g