Garnalen en Sushirijst in Slabladwraps
Equipment
- Slakommetje
- serveerschaal
Ingrediënten
- 100 g sushirijst
- 1 little gem slakropje per 2 stuks verpakt
- ¼ rode peper in dunne reepjes
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 100 g Hollandse garnalen
Instructies
- Bereid de sushirijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Maak 12 blaadjes los van de sla en was ze grondig.
- Roer de rode peper door de zonnebloemolie in een kommetje.
- Leg op elk slablad een schepje rijst.
- Verdeel de garnalen over de rijst en druppel een klein beetje peperolie erover.
- Vouw de slabladen dicht en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Geniet van deze frisse en lichte maaltijd met een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio uit Italië of een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland.Voedingswaarden
Calories: 157 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 7 g | Vet: 8 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 0.5 g