Garnalen en Sushirijst in Slabladwraps

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Slakommetje
  • serveerschaal

Ingrediënten

  • 100 g sushirijst
  • 1 little gem slakropje per 2 stuks verpakt
  • ¼ rode peper in dunne reepjes
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 100 g Hollandse garnalen

Instructies

  • Bereid de sushirijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Maak 12 blaadjes los van de sla en was ze grondig.
  • Roer de rode peper door de zonnebloemolie in een kommetje.
  • Leg op elk slablad een schepje rijst.
  • Verdeel de garnalen over de rijst en druppel een klein beetje peperolie erover.
  • Vouw de slabladen dicht en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Geniet van deze frisse en lichte maaltijd met een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio uit Italië of een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland.

Voedingswaarden

Calories: 157 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 7 g | Vet: 8 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 0.5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Rijst / Zeevruchten
Land van herkomst Japan
Extra aanwijzing Snel te maken