Gefileerde Baars in Fillo-deeg met Spinazie en Romige Witte Wijnsaus
Een verfijnd hoofdgerecht van baarsfilet in krokant fillodeeg, geserveerd met een romige witte wijnsaus en verse spinazie.
Ingrediënten
- 4 stukken baarsfilet 150 g, bijv. roodbaars of victoriabaars
- 8 vellen fillodeeg diepvries, Easy bakery
- 40 g boter
- 150 g wilde spinazie, kleingesneden
- Zout naar smaak
- Versgemalen witte peper naar smaak
- 2 dl visbouillon van tablet
- ¼ dl witte wijn
- 2 ½ dl slagroom
- Citroensap naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 240°C.
- Bak 140 g spinazie in 20 g boter 2-3 minuten zachtjes tot het geslonken is.
- Laat afkoelen.
- Leg steeds 2 vellen fillodeeg op elkaar en leg de baarsfilets erop.
- Bestrooi met zout en peper.
- Verdeel de gesmoorde spinazie over de visfilets.
- Vouw het deeg zorgvuldig tot pakketjes.
- Smelt de rest van de boter en bestrijk de bovenkant van de pakketjes ermee.
- Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
- Bestrijk de pakketjes opnieuw met boter en zet ze nog 4 minuten in de uitgeschakelde oven.
- Breng de visbouillon met de witte wijn aan de kook en laat op hoog vuur inkoken tot een stroperige consistentie.
- Voeg de slagroom toe en laat het inkoken tot sausdikte.
- Breng op smaak met zout, peper en een beetje citroensap.
- Roer de rest van de spinazie door de saus.
- Leg de vispakketjes op de borden en schep wat saus ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer deze heerlijke baars in fillodeeg met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay voor een perfecte balans met de romige witte wijnsaus.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 600 g | Sugar: 3 g