Gefileerde Baars in Fillo-deeg met Spinazie en Romige Witte Wijnsaus

Een mooi gepresenteerd hoofdgerecht van baarsfilet in goudbruin, krokant filodeeg met een romige spinaziesaus, geserveerd op een bord in een lichte vintage keuken met pasteltinten en retrodecoraties.

Gefileerde Baars in Fillo-deeg met Spinazie en Romige Witte Wijnsaus

Een verfijnd hoofdgerecht van baarsfilet in krokant fillodeeg, geserveerd met een romige witte wijnsaus en verse spinazie.
Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 stukken baarsfilet 150 g, bijv. roodbaars of victoriabaars
  • 8 vellen fillodeeg diepvries, Easy bakery
  • 40 g boter
  • 150 g wilde spinazie, kleingesneden
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen witte peper naar smaak
  • 2 dl visbouillon van tablet
  • ¼ dl witte wijn
  • 2 ½ dl slagroom
  • Citroensap naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 240°C.
  • Bak 140 g spinazie in 20 g boter 2-3 minuten zachtjes tot het geslonken is.
  • Laat afkoelen.
  • Leg steeds 2 vellen fillodeeg op elkaar en leg de baarsfilets erop.
  • Bestrooi met zout en peper.
  • Verdeel de gesmoorde spinazie over de visfilets.
  • Vouw het deeg zorgvuldig tot pakketjes.
  • Smelt de rest van de boter en bestrijk de bovenkant van de pakketjes ermee.
  • Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
  • Bestrijk de pakketjes opnieuw met boter en zet ze nog 4 minuten in de uitgeschakelde oven.
  • Breng de visbouillon met de witte wijn aan de kook en laat op hoog vuur inkoken tot een stroperige consistentie.
  • Voeg de slagroom toe en laat het inkoken tot sausdikte.
  • Breng op smaak met zout, peper en een beetje citroensap.
  • Roer de rest van de spinazie door de saus.
  • Leg de vispakketjes op de borden en schep wat saus ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Serveer deze heerlijke baars in fillodeeg met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay voor een perfecte balans met de romige witte wijnsaus.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 600 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Lente / Zomer
Feestdagen etc Kerst