Gefrituurde Asperges in Bierbeslag

Krokante, goudbruine asperges in luchtig bierbeslag, geserveerd met verse peterselie, citroen en een romige dipsaus op een rustieke houten tafel.

Gefrituurde Asperges in Bierbeslag

Krokante gefrituurde asperges in een bierbeslag, een verrassend en smaakvol hapje uit de Elzas.
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ei
  • Bier beetje
  • Meel
  • Olie om te frituren
  • Suiker
  • Asperges wit, groen of stukjes
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Kook de asperges (vers of uit pot) en laat ze uitlekken en droog ze goed.
  • Maak een beslag van meel, zout, suiker, ei, melk en bier (niet te dun).
  • Verhit de olie goed.
  • Haal een droge asperge door het beslag en frituur tot goudbruin.
  • Herhaal met de overige asperges.
  • Houd de gefrituurde asperges warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de gefrituurde asperges als tussendoortje met poedersuiker of als bijgerecht bij gekookte aardappelen.
Wijnadvies:
  • Elzasser Pinot Blanc: Een droge witte wijn die goed past bij de gefrituurde asperges.
  • Elzasser Riesling: Een frisse witte wijn met fruitige tonen die de smaken van het gerecht complementeert.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 8 g | Vet: 15 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hapjes / Snack / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Lente
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch