Gefrituurde Asperges in Bierbeslag
Krokante gefrituurde asperges in een bierbeslag, een verrassend en smaakvol hapje uit de Elzas.
Equipment
Instructies
- Kook de asperges (vers of uit pot) en laat ze uitlekken en droog ze goed.
- Maak een beslag van meel, zout, suiker, ei, melk en bier (niet te dun).
- Verhit de olie goed.
- Haal een droge asperge door het beslag en frituur tot goudbruin.
- Herhaal met de overige asperges.
- Houd de gefrituurde asperges warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de gefrituurde asperges als tussendoortje met poedersuiker of als bijgerecht bij gekookte aardappelen.
Wijnadvies:
- Elzasser Pinot Blanc: Een droge witte wijn die goed past bij de gefrituurde asperges.
- Elzasser Riesling: Een frisse witte wijn met fruitige tonen die de smaken van het gerecht complementeert.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 8 g | Vet: 15 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 3 g