Gefrituurde Dadels met Chorizo en Spek

Gefrituurde Dadels met Chorizo en Spek

Deze gefrituurde dadels, gevuld met chorizo en omwikkeld met spek, zijn een perfecte combinatie van zoet, hartig en knapperig. Een onweerstaanbaar borrelhapje dat zeker in de smaak valt tijdens feestelijke gelegenheden.
Porties: 20 hapjes
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 20 dadels
  • 150 g chorizo aan 1 stuk
  • 20 plakken ontbijtspek liefst buikspek

Instructies

  • Verwijder de pit uit de dadels.
  • Snijd de chorizo in 10 ronde plakken en halveer deze, zodat je 20 halve plakjes hebt.
  • Vul de holte van elke dadel, waar de pit zat, met een halve plak chorizo.
  • Wikkel elke gevulde dadel in een plakje ontbijtspek en steek er een klein prikkertje doorheen om alles op zijn plaats te houden.
  • Verhit de frituurolie tot 180°C in een frituurpan of diepe pan.
  • Frituur de dadels in kleine porties gedurende ongeveer 20 seconden, tot het spek goudbruin en knapperig is.
  • Laat de gefrituurde dadels uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm als heerlijk borrelhapje.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Deze gefrituurde dadels met chorizo en spek passen uitstekend bij een glas droge rode wijn zoals een Rioja, die de hartige en zoete smaken complimenteert.

Voedingswaarden

Calories: 80 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 4 g | Vet: 5 g | Zout: 0.7 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Fingerfood / Varkensvlees
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Herfst / Lente / Winter / Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc Oud & Nieuw / Verjaardag