Gegratineerde Griet met Kaas, Mosterd en Tomaat

Een gezellige en elegante foto van gegratineerde grietfilets met kaas en mosterd, geserveerd in een rustieke ovenschaal. De filets zijn goudbruin gebakken, bedekt met een romige kaasmengeling en omringd door geblakerde kerstomaatjes. Het gerecht is gegarneerd met gehakte peterselie. De setting toont een vintage keuken met houten werkbladen, blauwgroene kastjes en zacht natuurlijk licht dat door een raam valt. Details zoals verse kruiden, een schaal salade en rustieke keukengerei versterken de warme en uitnodigende sfeer.

Gegratineerde Griet met Kaas, Mosterd en Tomaat

Een verfijnd gerecht van grietfilets gegratineerd met kaas, mosterd en tomaat.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 grietfilets ca. 150 g per stuk
  • 200 g geraspte belegen kaas of Gruyère
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 eetlepel mosterd
  • 200 g kerstomaatjes
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Spoel de grietfilets af onder koud stromend water en dep droog met keukenpapier.
  • Bestrooi de vis met peper, zout en kerriepoeder.
  • Vet een platte ovenschaal licht in en leg de visfilets naast elkaar in de schaal.
  • Meng de geraspte kaas met de mosterd en crème fraîche in een kom.
  • Verdeel het kaasmengsel gelijkmatig over de grietfilets.
  • Plaats de schaal in het midden van de oven en bak 15-20 minuten, tot de vis gaar is en het kaasmengsel lichtbruin is.
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.
  • Kruis de kerstomaatjes in en voeg ze de laatste 5 minuten toe aan de ovenschaal.
  • Strooi de gehakte peterselie over het gerecht vlak voor het serveren.
  • Serveer warm met gebakken aardappeltjes en een frisse tomaten-komkommersalade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Combineer met een droge witte wijn zoals een Chablis of een Sancerre.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Herfst / Lente / Winter / Zomer