Gegratineerde Krab op z'n Chinees met Varkensvlees en Paddestoelen
Deze gegratineerde krab op z'n Chinees is een unieke combinatie van krabvlees, mager varkensvlees en verse paddenstoelen, geserveerd in de krabbeschelp. Een exotisch voorgerecht dat perfect is voor een diner met een twist.
Ingrediënten
- 1 gekookte krab
- 500 g verse paddenstoelen fijngehakt
- 2 eetlepels broodkruimels
- 500 g mager varkensvlees fijngehakt
- 1 ei
- 4 à 5 lente-uitjes fijngesnipperd
- 1 theelepel sesamolie
- Zout naar smaak
- Olie voor het bakken of grillen
Instructies
- Hak het mager varkensvlees, de paddenstoelen en de gekookte krab fijn.
- Voeg de fijngesnipperde lente-uitjes toe aan het mengsel en breng op smaak met zout.
- Meng het geheel goed en bind het mengsel met een ei.
- Schep het mengsel in de lege krabbeschelp of in kleine ovenbestendige schaaltjes.
- Bestrooi het geheel met broodkruimels en besprenkel met sesamolie.
- Plaats het gerecht onder de grill of bak het in hete olie tot het goudbruin en knapperig is.
- Serveer warm als voorgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Dit gerecht combineert goed met een lichte, frisse witte wijn zoals een Riesling of Sauvignon Blanc, die de delicate smaken van de krab en het varkensvlees aanvullen.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g