Gegratineerde oesters van Allerhande
Equipment
Ingrediƫnten
- 2 eieren
- 4 takjes peterselie
- 2 sneetjes witbrood oud
- 12 oesters
- 250 g grof zeezout
- 250 g spinazie panklare
- zout
- 30 g boter
Instructies
Voorbereiden
- Eieren in 10 minuten hard koken, afspoelen onder koud water en pellen.
- Peterselie fijn snijden.
- Korstjes van brood snijden en brood in keukenmachine tot kruim malen.
- Eieren met vork fijn prakken en in kom mengen met peterselie en broodkruim.
- Oesters openen.
- Oesters uit schelp nemen en in zeef laten uitlekken (vocht wordt niet gebruikt).
- Schelpen schoonspoelen.
- Laagje zeezout over twee borden verdelen en schelpen erin vastzetten.
Bereiden
- Grill voorverwarmen op hoogste stand.
- In pan laagje water aan de kook brengen en spinazie toevoegen.
- Vervolgens spinazie al roerend 3 minuten koken, op smaak brengen met zout en in vergiet laten uitlekken.
- Intussen borden met schelpen 2 minuten onder grill verwarmen.
- Bedje van spinazie in schelpen verdelen en oesters op spinazie leggen.
- Over elke oester wat kruimmengsel met daarop stukje boter verdelen.
- Oesters 5 minuten onder hete grill zetten, zodat boter smelt en kruimmengsel kleurt.
- Direct serveren.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 17 g | Protein: 15 g | Vet: 19 g