Gegratineerde Ovenschoteltjes met Wortelpuree en Artisjokken
Deze gegratineerde ovenschoteltjes met romige wortelpuree en artisjokken zijn een heerlijk Italiaans bijgerecht. Perfect voor een diner of als smaakvolle aanvulling op een feestelijke maaltijd!
Equipment
- Groentezeef
- kleine ovenschaaltjes
- grill
- mes
Ingredients
- 700 g gekookte wortels
- 40 g boter
- Geraspte Parmigiano Reggiano
- 8 artisjokken schoongemaakt en in partjes
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel majoraan
- 1 theelepel munt
- ½ glas droge witte wijn
- Olijfolie
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructions
- Maak de artisjokken schoon en verwijder de buitenste bladeren en het hooi.
- Snijd de artisjokken in partjes.
- Stoof de artisjokken 15 minuten in een scheutje olijfolie met knoflook, witte wijn, zout, peper en fijngehakte majoraan en munt.
- Pureer de gekookte wortels en breng de puree op smaak met boter, geraspte kaas, peper en zout.
- Beboter 6 ovenschaaltjes en vul ze om en om met laagjes artisjokkenpartjes en wortelpuree.
- Bestrooi de gerechtjes met geraspte Parmigiano Reggiano en plaats ze onder de grill tot ze goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze gegratineerde ovenschoteltjes met artisjokken en wortelpuree passen perfect bij een droge witte wijn zoals een Italiaanse Pinot Grigio of Vermentino.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 6 g | Vet: 15 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 6 g