Gegratineerde uiensoep met oude kaas en roquefort
Rijke uiensoep gegratineerd met oude kaas en roquefort, een heerlijk voorgerecht voor een koude dag.
Ingrediënten
Instructies
- Snipper de uien.
- Fruit de uien glazig in 50 gram boter.
- Voeg bouillon, port en gembersiroop toe en kook 15 minuten.
- Roer de crème fraîche erdoor.
- Rooster het stokbrood in de oven op 200°C.
- Rasp de oude kaas.
- Bedek de bodem van de soepterrine met stokbrood en geraspte kaas.
- Giet de uiensoep erover en leg er weer brood op.
- Bestrooi met kaas, roquefort en peper.
- Gratineer 10 minuten op 180°C en 5 minuten op 250°C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct uit de oven.
Wijnadvies:
Een rode Bourgogne of een zoete dessertwijn.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Zout: 2 g | Sugar: 10 g