Gegratineerde uiensoep met oude kaas en roquefort

Een rijke, gegratineerde uiensoep met een knapperige laag gesmolten oude kaas en Roquefort, geserveerd in een rustieke keramische kom. Goudbruine stukjes stokbrood drijven in de soep, terwijl de gesmolten kaas bubbelt aan de oppervlakte. Op de houten tafel liggen een vintage lepel, een linnen servet en een schaaltje met extra kaas voor garnering. Zachte natuurlijke verlichting benadrukt de warme, troostrijke kleuren en rijke texturen van de soep.

Gegratineerde uiensoep met oude kaas en roquefort

Rijke uiensoep gegratineerd met oude kaas en roquefort, een heerlijk voorgerecht voor een koude dag.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 30 dagen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 gram boter
  • Bouillon 1-1 ½ liter
  • Crème fraîche 1 dl
  • Gembersiroop ½ dl
  • 100 gram oude kaas
  • Peper
  • Port ½ dl
  • 100 gram roquefort
  • 1 stokbrood
  • 400 gram uien

Instructies

  • Snipper de uien.
  • Fruit de uien glazig in 50 gram boter.
  • Voeg bouillon, port en gembersiroop toe en kook 15 minuten.
  • Roer de crème fraîche erdoor.
  • Rooster het stokbrood in de oven op 200°C.
  • Rasp de oude kaas.
  • Bedek de bodem van de soepterrine met stokbrood en geraspte kaas.
  • Giet de uiensoep erover en leg er weer brood op.
  • Bestrooi met kaas, roquefort en peper.
  • Gratineer 10 minuten op 180°C en 5 minuten op 250°C.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer direct uit de oven.
Wijnadvies:
Een rode Bourgogne of een zoete dessertwijn.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Zout: 2 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch