Gegrilde kipfilets gemarineerd met basilicum, geserveerd op een rustiek keramisch bord, gegarneerd met verse basilicumblaadjes en een scheutje olijfolie. Op de achtergrond een moderne, lichte keuken met groene accenten en potten met verse kruiden

Gegrilde Basilicumkip met Frisse Marinade

Heerlijke gegrilde kipfilet met een frisse basilicummarinade, perfect voor zomerse diners.
Porties: 4
(inclusief marineren) 4 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingredients

  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 dl olijfolie
  • 4 kipfilets
  • 50 g basilicumblad
  • Versgemalen peper
  • Zout

Instructions

  • Doe de basilicum, olijfolie, witte wijnazijn, zout en peper in een keukenmachine.
  • Mix tot een gladde saus ontstaat.
  • Maak met een scherp mes 5 à 6 diepe kerven in elke kipfilet.
  • Leg de kipfilets met de ingekerfde kant naar boven in een lage schaal.
  • Overgiet de kipfilets met de marinade.
  • Gebruik een kwastje om de marinade goed in de kerven te werken.
  • Dek de schaal af met plasticfolie en zet minstens 4 uur in de koelkast.
  • Grill de kipfilets boven een houtskoolvuur of in een hete grillpan gedurende 15 minuten.
  • Draai de kip regelmatig om zodat ze gelijkmatig gaar worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Combineer met een frisse Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 0 g | Protein: 30 g | Vet: 10 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 0 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Kip
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Sojavrij